Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون صنایع مجلس اظهار داشت: یکی از دلایل اعتراض مودیان مالیاتی به مالیاتی که برای آنها تعیین شده، عدم فهم قوانین مالیاتی است و ماموران مالیاتی نیز نمی تواند مفهوم این قوانین را به مودیان منتقل کنند.

البرز حسینی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری برنا، درباره ضعف‌ها و ناکارآمدی‌های سیستم مالیاتی گفت: یکی از پایه ها و منابع درآمدی صحیح  که در کشور می تواند اتفاق بیفتد پایه های مالیاتی است  که هم می تواند به مشاغل کمک کند و آنها را به سیستم مالی شفافی برساند و هم اینکه دولت را از متصل بودن به درآمد نفتی مقداری رها خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به گفته این مقام مسئول، اگر قوانین حوزه نظام مالیاتی ما درست تبیین شود شاهد اعمال نظر اشخاص بر تعیین مالیات نخواهیم بود.

حسینی تاکید کرد: مسئله ای که تمام مودیان مالیاتی نسبت به آن معترض هستند این است که افراد تعیین کننده مالیات  و ماموران بعضا تفسیر به رای می کنند  و نسبت به مالیاتی که برای یک سال آنها تعیین می شود، همیشه محل نزاع بین مودیان مالیاتی و سازمان امور مالیاتی است.

عضو کمیسیون صنایع مجلس ادامه داد: یکی از دلایل اعتراض مودیان مالیاتی، به  مالیاتی که برای آنها تعیین شده  عدم فهم قوانین مالیاتی است و ماموران مالیاتی نیز نمی تواند مفهوم این قوانین را به مودیان مالیاتی منتقل کنند. حتی کارشناسان مالیاتی در یک منطقه این قوانین مالیاتی را به نحوی تفسیر می کنند و کارشناس دیگری در استانی دیگر ایم قوانین را به نحو دیگری تفسیر می کند و نتیجتا موجب تفاوت مالیات مودیان مالیاتی با شرایط یکسان در استان های مختلف می شود. در نتیجه مودیان مالیاتی از پرداخت مالیات گریز دارند که اسم ان را فرار مالیاتی می گذارند. 

وی افزود: سیستم مالیاتی ما به دنبال کشف اعداد بزرگی از انتقال پول و تعیین مالیات آن است که به نتیجه هم بعضا نمی رسد. این مسئله نشان دهنده این است که در مسیر مالیات ستانی دچار ایراد و اشکال هستیم. این مسئله باعث می شود که بخش عظیمی از ترنور اقتصادی ما از گذری عبور می کند که نور افکن حوزه مالیاتی به آنجا تابیده نمی شود و به این دلیل ساختار اقتصادی ما آسیب می بیند. 

این نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: این مالیات ها قرار است الگوی مناسب اقتصادی را پایه ریزی کنند، ولی چون نمی توانیم این مالیات ها را از مسیر مستقیم اخذ کنیم، اثر وضعی آن در کارها دیده نمی شود. حوزه امور مالیاتی کشور علاوه بر اجرای سامانه مودیان  مالیاتی، در طول سال با صنوف و حِرف مختلف ارتباط مستقیمی داشته باشند و به آنها آموزش لازم درباره اهمیت پرداخت مالیات را بدهند. 

این عضو کمیسیون صنایع مجلس تاکید کرد: از سوی دیگر با وجود سخت گیرانه بودن قوانین، در شرایط سخت اقتصادی گلوگاه های مالیاتی صعب العبوری را در نظر می گیرم که تقریبا مشاغل از آن آسیب می بینند. قوانین مالیاتی ما کامل هستند و مشکل در نحوه اجرای آنها است. برای حل این مشکل نیازمند آموزش هر دو طرف یعنی مالیات دهندگان و ماموران مالیاتی هستیم. 

حسینی گفت: مسئولان مالیاتی نباید در حق مردم اجحاف کنند، هم اکنون در یک استان و در یک موضوع مشترک دو نوع اخذ مالیات را مشاهده می کنیم، به همین دلیل تمام مشاغل خیلی رغبتی به شفافیت در مسائل مالی خود ندارند و مجبور می شوند که فرار مالیاتی داشته باشند، اظهارنامه های مالیاتی درستی نداریم. 

این نماینده مجلس یازدهم افزود:  این مسیر اخذ مالیات باید از حیث قانون گذاری و از حیث نحوه اجرا، مدلی طراحی شود که از بستر  بحث مالیات، به بهترین شکل ممکن افرادی که از پرداخت مالیات فرار می کنند را شناسایی کنیم.

عضو کمیسیون صنایع مجلس توضیح داد: در حال حاضر اثر کمی از مالیات را در بودجه های سنواتی کشور مشاهده می کنیم و یا اگر هم میزان مناسبی  مالیات در نظر گرفته شود، خیلی کم تحقق پیدا می کند و اثر مثبتی هم در جامعه نمی گذارد. اگر دولت واقعا ساختار نظام اقتصادی را بخواهد درست طراحی کند، بهترین راه این است که پایه های مالیاتی جدیدی را از کنار کنترل برخی مشاغل بسازد. 

به گفته این نماینده مجلس، در حال حاضر به عنوان مثال اگر مالیات بر خانه های خالی را درست اجرا کنیم و مالیات بر عایدی سرمایه در حوزه های مختلف توسط سیستم مالیاتی کنترل شود، می توان با این مالیات اخذ شده بخش های دیگر را در جامعه کنترل کرد، کاری که متاسفانه در کشور ما انجام نمی شود و در مقابل کشورهای توسعه یافته آن را انجام می دهند.

حسینی افزود: این شیوه مالیات ستانی و افزایش پایه های مالیاتی علاوه بر درآمدش برای دولت، مشاغل را هم کنترل می کند و در این شغل ها شاید پلشتی ها و فسادهای موجود نخواهیم بود. به هر  حال، هر فردی که در طول سال با کار خود درآمدی را کسب می کند، تسهیلاتی را از جامعه دریافت می کند و باید به ازای آن مالیات هم بپردازد.

این نماینده مجلس یازدهم افزود: دولت اگر شیوه های جدید کسب درآمد را شناسایی کند و برای آنها مالیات منطقی در نظر بگیرد هم درآمد بیشتری کسب می کند، هم شرایط اقتصادی بهتر می شود و هم حاشیه امنی برای مالیات دهندگان به وجود می آید.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جامعه دولت مالیات مجلس شورای اسلامی مجلس عضو کمیسیون صنایع مجلس نماینده مجلس مودیان مالیاتی قوانین مالیاتی پایه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۸۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد

خلیل بهروزی فر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار قدس با اشاره به ویژگی های ‌لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم و ضرورت بررسی این لایحه در مجلس گفت:لایحه مالیات های مستقیم به نظر می رسد یک لایحه با احکام موثری باشد انهم در راستای اهدافی که نظام برای رشد اقتصادی کشور در نظر گرفته است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رشد تولید می تواند کشور را از واردات کالاهای خارجی بی نیاز کند، بیان کرد:به واسطه حمایت از بخش تولید ما می توانیم تجهیزاتی که از خارج وارد می شود را خودمان تولید کنیم و مانع از خروج ارز شویم.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به شعار جهش تولید با مشارکت مردم، بیان کرد: این شعار یک اصل بوده و می تواند اینده کشور را به درستی ترسیم و یک بارقه امیدی در جهت رونق اقتصادی باشد.

بهروزی فر با بیان اینکه اجرای صحیح ‌لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم می تواند جلوی فرارهای مالیاتی را گرفته و سایر مشکلات را نیز برطرف کند، بیان کرد: حمایت های مالیاتی پیش بینی شده در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم می تواند در راستای رونق تولید داخلی و سرمایه گذاری در مناطق محروم بسیار موثر باشد چراکه  این سرمایه گذاری می تواند شاخصه های این مناطق را به درستی ارتقا دهد و لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه مناطق محروم به شاخصه های حداقلی نیز دست پیدا نکرده اند، تاکید کرد: یکی از دلایلی که سرمایه گذار جهت سرمایه گذاری به این مناطق، رجوع نمی کند، دریافت مالیات های سنگین است  از این رو معافیت های که در این لایحه برای سرمایه گذاری در مناطق محروم در نظر گرفته شده است،بسیار عالی است و باید شرایط بدین نحوه می شد.

وی تاکید کرد: ما نباید از سرمایه گذاری که اهلیت دارد و به دنبال رونق اقتصادی و تولید در مناطق محروم است، مالیات اخذ کنیم. بنده مطمئن هستم اگر سه قوه در برخورد با قانون گریزان، لایحه فوق را مبنا قرار دهند، حتما جلوی فرارهای مالیاتی گرفته شده و امیدی برای آینده کشور ترسیم خواهد شد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر لایحه فوق را مبنای کار قرار داده و به درستی آن را اجرایی کرده و احکام مناسبی در راستای حمایت از تولید در آن پیش بینی کنیم، حتما افق روشنی در رابطه با مباحث اقتصادی ، اشتغال جوانان و همچنین تولید و سرمایه گذاری در مناطق محروم پیش روی خواهیم داشت.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این لایحه می تواند سازوکار مشارکت مردم در اقتصادی را تسهیل کند، بیان کرد: همواره وقتی مردم به موضوعات ورود می کنند، ما در آن بخش ها پیروز می شویم.به هرحال اگر این لایحه اجرایی و مصوب شود عدالت مالیاتی در کشور رخ خواهد داد.

وی تاکید کرد:هر کشوری در سطح دنیا که پیشرفت و توسعه داشته است، از طریق رونق تولید به توسعه دست پیدا کرده اند و یکی از الزامات حمایت از تولید هم معافیت و کاهش های مالیاتی است. بنابراین این لایحه می تواند ترسیم کننده عدالت مالیاتی در کشور باشد.

دیگر خبرها

  • نقش سامانه مودیان در شناسایی خودکار معاملات مشکوک و کاهش فرار مالیاتی مشاغل خاص
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: مجلس باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهد
  • بغزیان در گفت و گو با قدس: اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت است که دارایی و موجودی انبار آنها را شفاف می کند
  • اعطای مشوق‌های مالیاتی به تولید در راستای تحقق شعار سال
  • خبر خوش بخشودگی مالیات برای مودیان لرستانی
  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • چرا طلافروشان تهرانی اعتصاب کردند؟
  • معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد
  • مهلت ۲ روزه برای اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۲
  • تمدید ارائه اظهار نامه مالیاتی در لرستان