Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-01@18:08:12 GMT

انواع مالیات و قوانین مالیاتی کشور ترکیه

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۵۹۵۵۱

انواع مالیات و قوانین مالیاتی کشور ترکیه

مالیات واژه‌ای آشنا برای آن دسته از افرادی است که از راه‌های مختلفی در کشور کسب درآمد کرده و موظف به پرداخت حق آن هستند. مالیات قوانین خاص خود را دارد و احتمالا تا حدودی با آن آشنا هستید اما جالب است بدانید که قوانین مالیاتی تنها مختص به کشور ایران نیست و بسیاری از کشورهای دنیا قوانین مالی خاص خود را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انواع مالیات و قوانین مالیاتی کشور ترکیه

مالیات واژه‌ای آشنا برای آن دسته از افرادی است که از راه‌های مختلفی در کشور کسب درآمد کرده و موظف به پرداخت حق آن هستند. مالیات قوانین خاص خود را دارد و احتمالا تا حدودی با آن آشنا هستید اما جالب است بدانید که قوانین مالیاتی تنها مختص به کشور ایران نیست و بسیاری از کشورهای دنیا قوانین مالی خاص خود را دارند. آشنایی با قوانین مالی سایر کشورها در شرایطی که قصد مهاجرت یا سفر به کشورهای دیگر را دارید، خالی از لطف نخواهد بود. همپنین برای مجاسبه هزینه زندگی در استانبول دانستن این موارد لازم است.کشور ترکیه یکی از کشورهای مهاجرپذیر است و افراد زیادی خواهان مهاجرت، زندگی و سرمایه‌گذاری در این کشور هستند. مسئله آنجاست که پرداخت مالیات در ترکیه در دسته‌بندی‌های مختلف شامل تبعه‌ها و مهاجرین نیز می‌شود. به همین دلیل اگر با قوانین مالیات در ترکیه آشنا شوید، هنگام سفر یا مهاجرت در این کشور با مشکل مواجه نخواهید شد. در ادامه راجع به قوانین مالیاتی کشور ترکیه صحبت خواهیم کرد.

قوانین مالیات در ترکیه

مالیات از ارکان اصلی هر کشور است و مردم نیز موظف به پرداخت حق مالیات هستند. می‌دانید هزینه‌ای که بابت مالیات پرداخت می‌کنید، صرف امور اقتصادی و آبادانی کشور می‌شود. کشور ترکیه نیز قوانین مالیاتی خاص خود را دارد و مردم موظف‌اند بر اساس اصول و قواعدی که برای پرداخت مالیات تعریف شده است، عمل کنند. بر اساس قوانین مالیاتی ترکیه افرادی که به این کشور مهاجرت می‌کنند، چه تبعه ترکیه باشند و چه قصد مسافرت داشته باشند، باید مالیات خود را پرداخت کنند. بنابراین حتی اگر یک مسافرت کوتاه به ترکیه داشته باشید، باید مالیاتی که به شما تعلق می‌گیرد را پرداخت کنید. مسئله اینجاست که چرا کشور ترکیه قوانین سفت و سختی برای مالیات وضع کرده است؟ نظام مالی این کشور بسیار دقیق است و طبیعی است که اجرای قوانین وضع شده را نیز با جدیت و دقیق انجام دهد.

انواع مالیات در ترکیه

    مالیات بر دارایی در ترکیه: ‌ بر اساس قوانین وضع شده در کتاب قوانین مالیاتی ترکیه، مالیات به هرگونه دارایی شامل ملک، ارث و غیره تعلق می‌گیرد. افرادی که موظف به پرداخت مالیات بر دارایی هستند باید چیزی بین یک دهم درصد تا شش دهم درصد از ارزش کل دارایی و ملک خود را به دولت آن پرداخت کنند. جالب است بدانید در این کشور هیچ مالیاتی برای زمین‌های کشاورزی وضع نشده است اما از سوی دیگر اگر ملک افراد جایی نزدیک به ایستگاه مترو، شهرداری یا هر ارگان دولتی دیگر باشد، باید دو برابر نرخ مکان‌های دیگر مالیات پرداخت کند. در زمان خرید و فروش ملک نیز دو طرف قرار داد یعنی فروشنده و خریدار باید حدود پنج درصد از ارزش کل ملک را به عنوان مالیات پرداخت کنند. در نهایت نیز باید بدانید حتی اگر ملکی به عنوان هدیه یا ارث به شما برسد، باید حدود ۴ الی ۳۰ درصد مالیات پرداخت کنید.    

      
 مالیات بر درآمد در ترکیه: این نوع مالیات در ترکیه شامل مالیاتی است که افراد شاغل موظف به پرداخت آن هستند. هیچ فرقی نمی‌کند که شغل شما در این کشور چیست چون هر شغل و درآمدی داشته باشید، باید مالیات آن را پرداخت کنید. به عنوان مثال دولت ترکیه هنگام پرداخت حقوق کارمندان ابتدا مالیات درآمد آن‌ها را کسر کرده و سپس مبلغ باقی‌مانده را به حساب آن‌ها واریز می‌کند. به این ترتیب مالیات کارمندان به صورت خودکار از فیش حقوقی آن‌ها محاسبه و کسر شده و دیگر نیازی نیست هر کارمند مالیات دیگری پرداخت کند. این نوع مالیات به کارمندانی که اقامت ترکیه و یا شهروندی آن را دارند، تعلق می‌گیرد. علاوه بر این‌ها اگر در این کشور شرکتی به نام شما ثبت شده است ( ثبت شرکت ترکیه ) ، باید مالیات آن را پرداخت کنید اما توجه داشته باشید که شرکت‌های خانگی مستلزم پرداخت مالیات نیستند.

در کل این نوع مالیات در ترکیه شامل مالیات درآمد از کسب‌وکار، درآمد از املاک و مستغلات، درآمد حاصل از کارآفرینی و خود اشتغالی، دستمزد و حقوق و هر نو فعالیت کاری دیگر می‌شود. ضمنا باید بدانید که افراد مقیم ترکیه باید برای تمام درآمدهای خود مالیات بپردازند. افراد غیر مقیم نیز موظف‌اند سود حاصل از کسب و کار و تجارت خود را به دولت ترکیه پرداخت کنند. در این بین افراد مقیم این کشور می‌توانند از تخفیف مالیاتی و تسهیلات اعتباری دولت بهره‌مند شوند.

مالیات بر هزینه‌ ها در ترکیه: نوع دیگری از مالیات در ترکیه وجود دارد که به عنوان مالیات بر هزینه در ترکیه شناخته می‌شود. این نوع مالیات شامل: حق تمبر، مالیات بر معاملات بانکی و بیمه و مالیات بر ارزش افزوده می‌شود. منظور از مالیات حق تمبر مالیاتی است که به صورت غیرمستقیم به انواع مدارک، اوراق مشارکت، توافق‌نامه‌ها، قراردادها و غیره تعلق می‌گیرد. مالیات بر معاملات بانکی و بیمه نیز همان‌طور که از نامشان مشخص است، مربوط به معاملات بانکی و نقل و انتقالات می‌شود و میزان آن نیز بسته به حجم معامله متغیر است. در مورد مالیات بر ارزش افزوده نیز باید بدانید که میزان آن بین یک تا بیست و سه درصد متغیر است.


 استوپاژ: استوپاژ که به آن مالیات بر اجاره نیز می‌گویند، یکی از انواع مالیات در ترکیه است که در مبحث ثبت شرکت‌ها و سود و زیان آن‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد. مالیات در کشور ترکیه در دو دسته مالیات مربوط به سود و زیان شرکت‌ها و مالیات مربوط به منبع اصلی  و استوپاژها می‌شود. همان‌طور که گفتیم استوپاژ مالیات مربوط به اجاره است. مالیاتی که مربوط به سود و زیان شرکت‌ها است در پایان هر سال بر اساس فاکتورها تعیین می‌شود اما استوپاژ یا مالیاتی که مربوط به اجاره ملک است، هر سه ماه یکبار پرداخت می‌گردد. طبیعتا صاحب ملکی که آن را به صاحب شرکت یا بیزینس اجاره داده، هیچ سهمی در بیزینس شرکت ندارد، بنابراین پرداخت مالیات مربوط به اجاره ملک برعهده صاحب ملک نبوده و اجاره‌کننده باید مالیات آن را پرداخت کند. هزینه مربوط به استوپاژ با توجه به تعداد پرنسل شرکت و اجرت آن‌ها تعیبن شده و بر همین اساس هر ماه یا هر سه ماه یک بار پرداخت می‌شود. به عنوان مثال اگر شرکتی بالای ده پرنسل داشته باشد باید استوپاژ را هر ماه پرداخت کند.

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مالیات در ترکیه مالیات مربوط قوانین مالیاتی موظف به پرداخت نوع مالیات قوانین مالیات پرداخت مالیات مالیات پرداخت انواع مالیات تعلق می گیرد باید مالیات پرداخت کنند پرداخت کنید قوانین مالی کشور ترکیه خاص خود پرداخت حق شرکت ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۵۹۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی جدی در گفت و گو با قدس: معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در مناطق محروم باید حداکثری باشد

علی جدی در گفتگو با خبرنگار قدس با اشاره به ویژگی‌های ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و ضرورت بررسی این لایحه در صحن علنی مجلس گفت: مشوق‌های مالیاتی همواره امری مطلوب است. اینکه ما مالیات کمتری از مردم در مناطق کمتر توسعه یافته دریافت کنیم بسیار مناسب است.

وی با بیان اینکه ما باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهیم اظهار کرد: تمرکز ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم بر کاهش مالیات بر عملکرد تولید از ۲۵ به ۱۵ درصد می تواند مشوق خوبی قلمداد شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه بسیاری از صنایع با مشکلات سرمایه در گردش و نقدینگی مواجه هستند، گفت: به عنوان مثال فردی تمام سرمایه و زندگی خود را برای رونق صنعت به کار گرفته اما شرایط به نحوی پیش رفته که معطل ۱۰ میلیارد تومان سرمایه در گردش است. بنابراین ما باید این موارد را هم در راستای جهش تولید به درستی دیده و آنها را مد نظر قرار دهیم.

وی با بیان اینکه موارد مطرح شده در ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم در راستای جهش تولید، موارد خوبیست بیان کرد: این امر می‌تواند موجب رونق سرمایه‌های خرد مردم شود. همچنین باید زمینه‌های ایجاد شود که مردم بتواند سرمایه‌های خرد خود را در موضوعات اقتصادی و تولیدی مشارکت داده و در قبال این مشارکت تضمین معافیت مالیاتی را داشته باشند.

وی با بیان اینکه نباید تضامین معافیت مالیاتی پس از انجام فعالیت، تغییر کند بیان کرد: این معافیت‌های مالیاتی نباید تغییر کند به مانند معافیت‌های مالیاتی که در مناطق محروم وجود دارد بنابراین این اقدامات، اقدامات خوبی است و دولت باید در این راستا کوشا باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه معافیت‌های در نظر گرفته شده در ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند مشارکت مردم در اقتصاد را افزایش دهد بیان کرد: معافیت‌های جدید و مشوق‌های مالیاتی حمایت از سرمایه‌گذاری خرد باعث می‌شود تا سرمایه‌گذار انگیزه و اقبال بیشتری برای مشارکت در سرمایه‌گذاری پیدا کند. کاهش مالیات تولید در کنار معافیت‌های موثر و هدفمند در ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم بسترساز افزایش مشارکت مردم در اقتصاد خواهد شد.

وی با بیان اینکه معافیت مالیاتی می‌تواند انگیزه خوبی برای سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر برخوردار محسوب شود ادامه داد: اینکه برخی جهت سرمایه‌گذاری به مناطق آزاد و کمتر توسعه یافته می‌روند از باب این است که معافیت‌های مالیاتی در این مناطق در نظر گرفته شده است. بنابراین اگر مالیات‌ها به سرمایه‌گذاری در بخش مناطق محروم و همچنین سرمایه‌های خرد داده شود،قطعاً می‌تواند موثر و مفید باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به توجه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به اعطای مشوق مالیاتی جهت جلوگیری از خام فروشی و تکمیل زنجیره ارزش تاکید کرد: به دلیل اینکه ما در کشور یک استراتژی مناسبی برای توسعه صنایع نداریم برخی اوقات در برخی از قسمت‌های زنجیره تولید، می‌بینیم گلوگاه است و در برخی جاها نیز مازاد داریم لذا اگر تکمیل زنجیره تولید به نیت اینکه ما صادرات محور شویم و محصول صادراتمان را افزایش دهیم مناسب است بنابراین اگر مشوق مالیاتی لازم در این بخش اعمال شود حتماً تاثیرات خوبی خواهد داشت.

وی تاکید کرد: حتماً اعطای مشوق مالیاتی می‌تواند حلقه‌های زنجیره ارزش تولید را تکمیل کرده تا در انتها با افزایش صادرات مواجه شویم. به عنوان مثال ما در بخش پتروشیمی ها و فولادی ها این مسائل را زیاد مشاهده می‌کنیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بنابراین اگر ما بتوانیم این بخش‌ها را با اعطای مشوق مالیاتی تقویت کنیم می‌توانند زنجیره ارزش تولید را تکمیل کنند.

وی با بیان اینکه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند به عدالت مالیاتی کمک کند تاکید کرد: حتماً اگر این لایحه در صحن مجلس مورد بررسی قرار گیرد کمک می‌کنیم تا به سرعت و پس از چکش کاری به تصویب برسد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در مناطق محروم باید حداکثری باشد
  • راز صفر شدن مالیات ۵۰ درصد اصناف خرد در کشور
  • راز صفر شدن مالیات 50 درصد اصناف خرد در کشور
  • مردم در مقابل سرمایه گذاری در بخش تولید باید مطمئن باشند سود تضمینی دریافت می کنند
  • ◄ مالیات و مشکلات شرکت های ریلی
  • فرار مالیاتی با دفتر ویترینی
  • اقساط مالیاتی اصناف بلندمدت‌تر می‌شود
  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد