Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد اقتصاد نوشت: سخت‌ترین قوائد مالیاتی و جرایم بازدارنده متعلق به آزادترین کشور‌های جهان است و عنوان بگیر و ببند علیه پیشنهاد جمع‌آوری سکه و ارز برای مقابله با فساد و فرار مالیاتی از سطح جامعه سفسطه‌ای بیش نیست.

محمدرضا یزدی زاده؛ اقتصاددان و عضو سابق شورای راهبردی نظام مالیاتی کشور در یادداشتی اختصاصی برای گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو نوشت: بعد از مطالب اینجانب در مورد لزوم مدیریت بازار دو شبه پولی (مسکوکات طلا و ارز) که با جایگزین شدن به جای پول ملی، موجبات سقوط ارزش پول ملی را فراهم نموده و عملا ابزار مبادلات اقتصاد زیرزمینی، فرار مالیاتی، پرداخت و دریافت رشوه، پولشویی و تسهیل مفاسد اقتصادی شده اند، برخی از دوستان عنوان کردند که در کجای اقتصاد می‌توان با بگیر و ببند به نتیجه رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



همانطور که میدانیم اساس علم اقتصاد، سیستم قیمت‌ها بعنوان عامل تخصیص منابع است. تعیین دستوری قیمت قطعا موجب کاهش کارائی اقتصادی است و باز قطعا به اهداف مورد نظر نخواهد رسید. تصمیم برای تعیین دستوری قیمت را با عنوان " اقتصاد با بگیر و ببند" بی نتیجه میشناسیم و متاسفانه آنرا به تصمیمات دولت‌ها در اقتصاد تعمیم میدهیم که موجب سفسطه و خلط مبحث شده است.

هرچند تعیین دستوری قیمت‌ها با اقتصاد منافات دارد لیکن اقدامات دولت‌ها در تاثیرگذاری بر عوامل موثر بر تعیین قیمت، یعنی عوامل موثر بر عرضه و تقاضا در چارچوب اقتصاد و نیز باید‌ها و نبایدها، درآزاد‌ترین اقتصاد‌های دنیا با شدت و حدت در جریان است. آیا سیاست‌های مالی و پولی، هدفی جز تاثیر گذاری بر عرضه و تقاضا در اقتصاد دارند؟ ایا مکانیزم عمل آن‌ها تشویق برخی رفتار‌ها و تغییر برخی رفتار‌ها نیست؟

آیا توانمندی دولت‌های آزاد‌ترین اقتصاد‌های دنیا در اجرای اهداف اقتصادی آن‌ها صرفا به نیرو‌های بازار و اقتصاد متکی است؟ یا اساس این قدرت بر مبنای قوانینی بسیار محکم و یا بقول دوستان؛ قوانین بگیر و ببندی، استوار است؟

مهد سخت‌ترین قوانین مبارزه با فرار مالیاتی (که جرم آن از قتل عمد بیشتر است)، قوانین مبارزه با پولشوئی که به شهروندان اجازه داشتن بیش از معادل ده هزار دلار پول نقد را نمی‌دهد و تخلف از آن مجازات سال‌ها زندان را بدنبال دارد، قوانین بسیار بی رحم مبارزه با قاچاق، ضد کارتل و ضد تراست، قوانین تعارض منافع و ... در کدام کشور‌ها حاکم است؟ آیا اتفاقا همین آزاد‌ترین اقتصاد‌های جهان نیستند؟

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سکه ارز مفاسد اقتصادی فرار مالیاتی پولشویی ترین اقتصاد بگیر و ببند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۴۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتکار عمل یزدی‌ها برای معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری تقدیر شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل اقتصاد و دارایی استان یزد، وحیدی وزیر کشور در بازدید از غرفه استان یزد ششمین نمایشگاه ایران اکسپو ابتکار عمل و خلاقیت مرکز خدمات سرمایه گذاری استان در معرفی فرصت های سرمایه گذاری و همچنین تلاش این مرکز در جلب و جذب سرمایه گذاری قدردانی کرد.

معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان یزد با اشاره به اینکه در بازدید وزیر کشور از غرفه یزد، کیف سرمایه گذاری استان تشریح شد، گفت: در ششمین نمایشگاه ایران اکس پو۲۰۲۴ IRAN EXPO فرصت‌های سرمایه‌گذاری و توانمندی‌های اقتصادی استان در قالب کیف سرمایه گذاری معرفی شده است.

سعید نورایمانی با بیان اینکه در این کیف ۱۳۵ مجوز بی نام و آماده سرمایه گذاری استان با تضمین زیرساخت های لازم وجود دارد، عنوان کرد: در این نمایشگاه ۱۳۵ فرصت سرمایه گذاری استان با حجم سرمایه گذاری اولیه ۱۲۶ هزار و ۲۳۱ میلیارد ریال در بخش های گردشگری، صنعت و کشاورزی به منظور معرفی و جذب سرمایه گذار عرضه شده است.

وی ادامه داد: این ظرفیت ها در تمامی شهرستان های استان یزد وجود دارد و زیرساخت های لازم از جمله زمین، آب، برق، گاز و غیره آماده است و سرمایه گذاران باید نسبت دریافت مجوز و انتقال سرمایه های خود اقدام کنند.

کد خبر 6093209

دیگر خبرها

  • مردم در مقابل سرمایه گذاری در بخش تولید باید مطمئن باشند سود تضمینی دریافت می کنند
  • نکات حقوقی و قوانین مربوط به دیه
  • مبارزه با موش‌های پایتخت در آستانه فصل گرما زودتر آغاز شود
  • ۵ نکته مهم درباره برخورد دستگاه قضایی به دانه درشت ها
  • گشت ارشاد مدیران به معنای برکناری و بگیر و ببند نیست
  • رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور: گشت ارشاد مدیران به معنای برکناری و بگیر و ببند نیست
  • ابتکار عمل یزدی‌ها برای معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری تقدیر شد
  • نشست تخصصی اقتصاد اسلامی، مبارزه با نئولیبرالیسم در حرم مطهر رضوی؛ 12 اردیبهشت
  • میوه های فرهنگ و موشک را در اقتصاد بچینید
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته